Uzumning shifobaxsh xususiyatlari
Uzumning madaniy turi 7-8 ming yil avval paydo bo`lib, hozirgi kunda uning 5 mingdan ortiq turi mavjud.
Asablar chatoqmi? Tarvuz yeng!
Yozgi pishiqchilik davrida maza qilib mevalarga to`yish kerak, nima dedingiz?
Baliq – nevroz, insult va zaiflikka davo!
Odatda, daryo balig`ini qovurib iste’mol qilamiz. Ammo bunda yurak va qon tomirlarga qancha zarar borishini bilasizmi?
Gilos, o`rik va malina yordamida davolaning!
Gilos, o`rik, malina … jannatmakon yurtimizning bog`lariyu rastalarini to`ldirib turgan bu mevalar organizmimizni vitamin va minerallar bilan to`yintiradi.
Tarvuzni qaysi paytda iste`mol qilgan ma`qul?
Tarvuzning tarkibida glyukoza, fruktoza va saxaroza ko`rinishida to`planadigan 12 foizgacha yengil o`zlashtiriladigan qandlar mavjud.
Dasturxondagi 6 xil shifobaxsh choy
Agar sizni uyqusizlik qiynayotgan bo`lsa, kechqurun 1 stakan moychechakli choy ichishga odatlaning. Moychechak asabni tinchlantirib, uyquga elitadi.
Har kuni sarimsoq iste’mol qilish foydalimi?
Sarimsoq piyoz shamollash va tumovning oldini oluvchi vosita sifatida qadim zamonlardan beri qo’llaniladi.
Behidan 14 ta foydali resept
Kuzda g`arq pishib-etiladigan xushta`m meva — behini barchamiz sevib iste`mol qilamiz. Undan tayyorlanadigan murabboyu sharbatlar qishda zaiflashgan organizm uchun darmondori bo`lishini aytmaysizmi?!
Marvarid (Oq) tutning shifobaxsh xususiyatlari
Xalq tabobatida oq tut isitma chiqqanda, ichak kasalliklarida, qonni tozalashda ishlatiladi.
Tarvuz va qovunning shifosi haqida nimalarni bilasiz?
Tarvuzning quruq po’choqlaridan tayyorlangan damlama yo’g’on ichakning o’tkir va surunkali yallig’lanishida yordam beradi.
Foydaliligi jihatidan birinchi raqamli meva
Ramazon dasturxonini quritilgan xurmosiz tasavvur etib bo’lmaydi. Yurtimizda ham ushbu mevani yoshu qari birdek sevib iste’mol qiladi.
Tarvuzni qanday tanlash kerak?
Kattalar ham, kichiklar ham tarvuzni iste’mol qilishni yaxshi ko’radi, biroq uni xarid qilishda nimalarga e’tibor berishni hamma ham bilmasligi mumkin.
Gilosning xususiyatlari
Gilos mevasidan tabobatda ko`pgina kasalliklarning oldini olish va davolash maqsadida foydalaniladi.