Shifokorim tabiat

Yuklanmoqda...

Behidan 14 ta foydali resept

 Kuzda g`arq pishib-etiladigan xushta`m meva — behini barchamiz sevib iste`mol qilamiz. Undan tayyorlanadigan murabboyu sharbatlar qishda zaiflashgan organizm uchun darmondori

Tarvuzni qanday tanlash kerak?

Kattalar ham, kichiklar ham tarvuzni iste’mol qilishni yaxshi ko’radi, biroq uni xarid qilishda nimalarga e’tibor berishni hamma ham bilmasligi mumkin.

Gilosning xususiyatlari

Gilos mevasidan tabobatda ko`pgina kasalliklarning oldini olish va davolash maqsadida foydalaniladi.

​Shifoning zo`ri – olxo`ri

Olxo`ri mevasi xalq tabobatida ishtahani ochuvchi vosita sifatida qo`llaniladi. Shuning uchun ortiqcha vazndan aziyat chekuvchilar bu mevani me`yorida iste`mol qilganlari ma`qul.
Yuklanmoqda...

Choyxo`rlarga 10 taqiq

Och qoringa choy ichish mumkinmas. Ayniqsa, oshqozon xastaliklaridan aziyat chekuvchilarda kasalliklarning tuzalishi kechikadi.

Turpning 7 foydali xususiyati

Turpning 3 hil turi bor: qora (qishki) turp, yashil (Marg`ilon) turpi va daykon (yapon) turpi. Turp tarkibida B1, B2 vitaminlari mavjud. Bir dona turpda 1,9 gr. oqsil, 0,2 gr. yog`, 6,5 gr.