Идет загрузка...

Shaftoli haqida qiziqarli faktlar…

Shaftoli yomon kayfiyatdan xalos etadi. Vengriyada uni xotirjamlik mevasi deb atashadi.

Olma umrni uzaytiradi

Kuniga bir dona olma iste’mol qilgan odamda muddatidan oldin o’lish xavfi 35 foizga kamayar ekan.

Qulupnay haqida qiziqarli faktlar…

Aytishlaricha, dastlab qulupnayni Janubiy va Shimoliy Amerika bog’bonlari turli poliz ekinlarini chatishtirishi natijasida yaratishgan ekan.

Qalampir haqida qiziqarli faktlar…

Qalampirni birinchi bo’lib qadimiy asteklar va mayya qabilalari uy sharoitida o’stira boshlashgan. Achchiq qalampirni ular tuz, shirin turini esa sabzavot o’rnida ishlatishgan.

Qovun to'g'risida qiziqarli ma'lumotlar

Tilni yoruvchi, g'arq pishgan qovunlarning mavsumi avjida. Shu sabab ham bizlar bugungi maqolamizni aynan qovunlarga bag'ishladik.

Atirgulning ajoyib xususiyatlari...

Aytishlaricha qadimda Misr malikalari atirgulni suvga solib, iliq holida badanlarini chayib yurishgan ekan. Balki shuning uchun ham ularning yuzlari tiniq bo'lgan.

Anjirning bargi, mevasi, sharbati – bari davo

Anjir asalday totli va shirali mevagina emas, ming dardga davo ne`mat hamdir. Uning tarkibidagi mis, temir, magniy, kalsiy, kaliy, shuningdek, A, V vitaminlari organizmga juda ham kerakli ozuqa hisoblanadi. 

Shifokorlar: “Ko`p suv iching” deyishi sababini bilasizmi?

Sog`lom odam kuniga o`rta hisobda 2 litr suv ichishi durust. Bu shifokorlarning tavsiyasi.

Asabiymisiz? Makkajo`xori yeng!

Boshoqli o`simliklar orasida bug`doy va guruchdan keyingi o`rinda turuvchi makkajo`xorini insonlar bir necha yuz yillardan buyon etishtirib kelishadi.

Baqlajon: foydami yoki zarar?

Har bir uy bekasining baqlajondan tayyorlanadigan resepti bor. Lekin bugun mazali taomlaru eguliklar haqida gaplashmaymiz, ajoyib sabzavotning sog`liqqa foydayu zararlari to`g`risida o`rtoqlashmoqchimiz.

Ko’klam hadyalari

Navro’z bayrami dasturxonini dorivor ko’katlardan tayyorlangan taomlar, go’ja oshi, halim, sumalaksiz tasavvur qilish qiyin.

Mandarin yeymiz va yosharamiz!

Mandarinsiz Yangi yilni nishonlash yozni muzqaymoqsiz o`tkazish bilan bap-barobar. Bu mevani faqatgina ta`mi yoki foydali xususiyatlari uchungina emas, aynan xush kayfiyat bag`ishlagani sababham sevib iste`mol qilamiz. 

Xurmoning salomatlik uchun foydali jihatlari

Kuz ne'mati – xurmo tarkibidagi glyukoza va fruktoza kabi engil hazm bo'luvchi moddalarning ko'pligi tufayli uning ikki-uch donasi ham qorningizni to'ydirishi mumkin.