Kungaboqar nima uchun Quyoshga yuzlanadi?

Kungaboqar uning "ichki soatlari”ni o’zgartirib qo’ygan mutatsiya tufayli doimo Quyoshga qarab yuzlanish xususiyatiga ega. Bu shunday o’zgartirishki, ular o’simlikning hujayralari o’sishini boshqarib ...

Eng mazali tarvuz tanlashni bilasizmi?

Tarvuz – yozning eng muhim ramzi hisoblanadi. Shuning uchun mazali va shirin tarvuzni tanlash ham qiyin bo’ladi. Qanday qilib boshqa tarvuzlar orasida eng mazalisini topish mumkin? ...

Qaysi mamlakatda qanday choy ichiladi?

Choy – avvaliga bemorlarni davolashada dori sifatida ishlatilgan. Ommaviy tarzda iste’mol qilish esa Tan sulolasi davrida boshlangan.  ...

Dunyo o`simliklari

  Ushbu maqola orqali siz bilgan va bilmagan dunyo o`simliklari haqida turfa xil ma`lumotlarga ega bo`lasiz. ...

Toshga aylangan daraxtlar

 Qadimgi geologik davrlarda o'sgan daraxtlardan, asosan, ko'mir konlari hosil bo'ladi.  ...

Choy haqida 5 ta qiziqarli dalil

Sovutilgan choy 1904-yilda Saint-Luisdagi ko’rgazmada Richard Blechinden (Richard Blechynden) markasi namoyish etilganida ixtiro qilingan. ...