Yuklanmoqda...

Shifokorim tabiat

Shaftoli haqida 

1870

Shaftoli haqida Pishgan shaftoli me’da uchun yaxshi bo‘lib, unda ovqatga ishtaha tug‘dirish xususiyati bor. Ammo (shaftolini) ovqat ustiga eyish kerak emas, chunki uni buzadi va o‘zi ham buziladi; shuning uchun uni ovqatdan ilgari eyish kerak. Quritilgan shaftoli kech hazm bo‘ladi va oziqligi ko‘p bo‘lsa ham, yaxshi oziq emas.
 Shaftolining bargidan olingan suvi quloqqa tomizilsa, qurtlarni o‘ldiradi; uning yog‘i bosh yarmining og‘rishida, issiqdan va sovuqdan paydo bo‘lgan quloq og‘riqlarida foyda qiladi.
 

Maqolani foydali yoki qiziqarli deb hisoblasangiz ijtimoiy tarmoqlardagi do`stlaringizga matnni belgilab tavsiya qiling!
Agarda Siz maqolada xatoni uchratgan bo'lsangiz, unda xato matnni belgilab, CTRL + ENTER klavishasini bosing va sayt ma'muriga xabarnoma jo'nating.